Drenthe Groen

Gazonverzorging

Gazonverzorging wordt vaak onderschat of compleet vergeten. Gras groeit vanzelf toch? Maar zonder de juiste zorg en gras onderhoud gaat de gezondheid van je gazon snel achteruit. Binnen de kortste keren stopt het gras met groeien en krijgen blad, mossen en onkruid de overhand. Op deze manier kunnen er gaten en kale plekken in het voorheen strakke gazon ontstaan. Regelmatig gazon onderhoud richt zich op het gezond houden van de bodem en het gras, waardoor je gazon vol, groen en gezond blijft. Gazonverzorging bestaat onder andere uit:

  • Blad verwijderen
  • Gras en gazon bemesten
  • Tuin egaliseren en zaaien
  • Gazon en gras verticuteren

Het belang van gazonverzorging

Een mooi gazon kan alleen maar bestaan uit gezond gras. Om je gras gezond te houden heeft je gazon verschillende dingen nodig: een bodem met voldoende voedingsstoffen, genoeg beschikbaar water, lucht bij de wortels en natuurlijke regelmatige zon. Helaas heb je op de zon niet veel invloed, maar op de rest van de benodigdheden kun je wel invloed uitoefenen met regelmatige gazonverzorging.

 

Je gazon gezond houden

Je gazon met regelmaat bemesten met de juiste nutriënten zorgt ervoor dat de grond gezond blijft en het gras alle nodige voedingsstoffen heeft om te kunnen groeien. Laat je ook je gazon verticuteren en blad verwijderen, dan weet je zeker dat er geen mossen in je gazon kunnen groeien en dat de graswortels genoeg verse lucht krijgen.

Waarom kiezen voor Hoveniersbedrijf Drenthe Groen

Hoveniersbedrijf Drenthe Groen heeft jarenlange ervaring met het planten en de verzorging van zowel bomen als gras. Je kunt ons inhuren voor elk denkbaar project dat te maken heeft met gras onderhoud of boomverzorging. Wij leveren alle diensten die je nodig hebt, zakelijk en particulier.

Scroll naar boven